Skulpturer

 

😀❤😀

Paul Lindegaard

Født 1944.

Et langt liv i kunstens verden er med til at skabe inspiration til disse skulpturer, som hovedsalig er inspireret af de menneskelige former. De er i øjeblikket udført af kobber som nedstammer fra udskiftningen af taget på Christiansborg.

Baggrunden for at kunne udføre disse skulpturer er den inspiration jeg fik i mine unge år, da jeg gennem 10 år hver søndag bevægede mig rundt i landet sammen med kunstanmelderen og forfatteren Virtus Schade for at se på andre kunstneres værker for derefter at han kunne anmelde disse til Politikens Weekendavisen hvor Virtus Schade var kunstskribent og anmelder.

Dette kunstneriske input gav mig inspiration til at skabe et kunstnerisk fællesskab på min første virksomhed i Gladsaxe hvor adskillige malere og billedhuggere arbejdede i frit i fællesskab, her blev i øvrigt skabt en række værker som senere blev skænket til Gladsaxe kommune.

Jeg begyndte nu at arrangere kunstudstillinger med en række kunstnere og sammensatte disse med deres forskellighed og høje kunstneriske kvalitet som fundament.

Jeg selv blev gift med maleren Inge Lindegaard som i mere end 50 år har været min daglige inspirationskilde.

Mit daglige virke gennem mit arbejdsliv bestod i hovedsalig i at udføre kobbertage tårne spir og udsmykninger rundt i hele landet og passede fint i tråd med min store kunst interesse.

Jeg startede allerede i 1972 at lave mine første egne skulpturelle værker som jeg ikke udstillede da jeg var i gang med at opbygge min virksomhed.

Senere blev det til gallerier i Nyhavn og på Langelinie samt mange individuelle udstillinger rundt omkring, med kunstnere som var blevet en stor del af mit liv.

Skulpturerne har jeg taget op igen nu hvor jeg har ophørt mit liv som kobber specialist på byens tårne og spir samt slotte og andre kulturelle bygninger.

Håber at i vil nyde disse værker.